Д-р Силвия Аризанова

Д-р Силвия Аризанова

Научните ми интереси са предимно в областта на средновековната българска история: култура, агиография, поселищна история, българско общество, облекло на българите и др.

Прочети още...

Доц. д-р Христо Милков

Доц. д-р Христо Милков

Институт за исторически изследвания при БАН, секция „История на света и международните отношения в ново и най-ново време”

Основни трудове: докторат по темата “Сравнение между митологиите на маршал Петен и на генерал Дьо Гол (17.06.1940-11.11.1942)” (1994).

Прочети още...

Петя Павлова

Петя Павлова

Родена съм през 1994 г., в град Перник, но интересът към историята ме заведе в столицата, където завърших НГДЕК „Константин Кирил Философ”. След това се дипломирах като бакалавър по балканска история и магистър по нова и съвременна българска история в СУ ,,Св. Климент Охридски”.

Прочети още...

Милен Петров

Милен Петров

Роден съм през 1997 в град Варна. Завършил съм езикова гимназия (ГПЧЕ „Йоан Екзарх“), с френски/английски език, а в момента изучавам и немски език. През 2016 започнах да следвам специалност „История“, в СУ „Св.Климент Охридски“.

Прочети още...

Доц. д-р Владислав Иванов

Владислав Иванов

Доц. д-р Владислав Иванов е роден на 28.XI.1979 г. Завършва Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК), а след това специалности „Археология“ и „История“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. По време на докторантурата си специализира в Университета на Малта, Американската школа за класически науки в Атина и Американския научен институт в Истанбул.

Прочети още...

Илиян Карабойчев

Илиян Карабойчев

Роден съм през 1997 г. в гр. Пловдив, вплел в себе си традициите на древното минало и мъдрото настояще. През 2016г. сбъднах една своя голяма мечта - да полетя в света на словото чрез филологията и да се докосна до величието и опита на миналото чрез историята.

Прочети още...

Любомир Цанков

Любомир ЦанковРоден съм на 02.01.1987 г. Завърших гимназия с усилено изучаване на испански „Хосе де Сан Мартин“. През 2016 се дипломирах бакалавър със специалност история от Софийският университет „Св. Климент Охридски“. През 2018 година завърших магистратура „Кризи, конфликти и дипломация“. Въпреки това интересите ми винаги са били насочени към античната и средновековна история. Затова 2014 година създавам онлайн блог „Автократор“, посветен на тези два периода.

Прочети още...
X

Right Click

No right click